Innovatief e-book over actuele discussie
Hoe robots onze samenleving veranderen
9789491481079-Fabriek-omslag-C1
Download voor iPad Download voor Android

'Leven met robots, Hoe robots onze samenleving veranderen'
Eerste versie oktober 2016
Ontwerp: Marjolein Rams
Gratis app

Download cover

Zal een robot-kok ooit Michelin-sterren verdienen voor zijn restaurant? Blijven ouderen langer zelfstandig dankzij robots? In dit innovatieve e-book gaan journalisten Bas den Hond, Bennie Mols en Bram Vermeer plus radiomaker Karin van den Boogaert op zoek naar het antwoord op deze en andere prikkelende vragen.

Ze beschrijven hoe robots en mensen steeds inniger met elkaar samenwerken. Ook vragen ze zich af hoe we moeten omgaan met machines die zelf steeds meer beslissingen kunnen nemen. Ze interviewen ondernemers over de banen die verloren gaan én ontstaan door robotisering. In podcasts laten ze experts discussiëren over zelfrijdende auto's en 'robotzwermen'. Zo ontstaat een genuanceerd beeld van de beloften én ingrijpende gevolgen van de opmars van robots in onze samenleving.

Nieuwe generatie e-book

'Leven met robots' verschijnt als een nieuwe generatie e-book, met een helder en intuïtief interface dat speciaal voor deze publicatie is ontworpen. De innovatieve vorm maakt het eenvoudig om te navigeren door alle verhalen, podcasts en video's zonder het overzicht te verliezen. Leven met robots. Hoe robots onze samenleving veranderen is een samenwerkingsproject van uitgeverij Oostenwind en het TU Delft Robotics Institute en kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en RoboValley.

'Een innovatief e-book over de beloften én ingrijpende gevolgen van robots in onze samenleving.'


Bas den Hond
wetenschapsjournalist

Bennie Mols
wetenschapsjournalist

Karin van den Boogaert
radiomaker

Jaco Boer
journalist, uitgever

Bram Vermeer
journalist, uitgever