Over ons

BramenJaco-1197
De uitgeverij

Uitgeverij Oostenwind laat het frisse geluid horen van journalisten. We geven boeken en apps uit voor iedereen die op zoek is naar verdieping. We werken in alle fasen van een productie intensief samen met de auteur(s). De uitgeverij opereert vanuit Amsterdam en Berlijn en is een initiatief van Bram Vermeer en Jaco Boer.

Contact

De uitgeverij is gevestigd in de Amsterdamse Pijp aan de Tweede Jacob van Campenstraat 101. Eenvoudig bereikbaar met tram 16 en 24 vanaf Centraal Station, parkeergarage Marie Heinekenplein ligt om de hoek.

Postadres:

Tweede Jacob van Campenstraat 101
1073 XP  Amsterdam

Tel: 020 73 70 266 of 020 420 59 79
Email: gro.dniwnetsoonull@ofni

Jaco Boer

Jaco Boer (1967) is uitgever en verantwoordelijk voor marketing en PR. Daarnaast is hij journalist. Hij studeerde sociale geografie aan de Universiteit Utrecht en schrijft meer dan twintig jaar achtergrondverhalen voor uiteenlopende vak- en publieksbladen. Hij schrijft vooral over ruimtelijke ordening, woningbouw en infrastructuur. Hij is redacteur van twee vakbladen over Amsterdamse woningbouw en ruimtelijke ordening en milieu.

Bram Vermeer

Bram Vermeer (1962) is uitgever. Daarnaast is hij journalist en publicist. Hij begon zijn journalistieke werk in 1983 als student en promovendus in de natuurkunde. Daarna volgde hij verschillende journalistieke opleidingen aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Sinds 1992 werkt hij zelfstandig voor media in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Hij schrijft over natuurkunde en tegenwoordig ook veel over internet en de sociologie van de digitale wereld.

Samenwerken?

Ben je journalist of wetenschapper en heb je een goed boekidee? We denken graag mee, helemaal vrijblijvend. Bel of mail ons even!

Boeken in opdracht

We maken ook boeken in opdracht van instellingen die hun kennis naar buiten willen brengen. Niet onder het merk ‘Oostenwind’, maar met eigen naam en logo. We schrijven in het Nederlands, Engels of Duits en werken met vooraanstaande vormgevers. Ook bemiddelen we bij buitenlandse uitgevers.