Een ongewoon reisverslag in 159 vragen

Het geheim van de frisbeeVerschijnt op 10 april 2019
Ontwerp: Gerald Maurice
Paperback, 224 blz.
Tientallen tekeningen
15 x 20 cm

€ 15 (zonder verzendkosten in NL via onze webwinkel)

ISBN 978-94-91481-08-6Waarom is de Middellandse Zee zouter dan de Noordzee? Hoe kan op warme dagen hete thee verkoelender zijn dan een ijskoud pilsje? In dit intrigerende boek gaan techniekdocent Gerald Maurice en wetenschapsjournalist Bram Vermeer op zoek naar simpele verklaringen voor opmerkelijke zaken tijdens vakanties of een dagje uit. In korte verhalen nemen ze je mee in hun ontdekkingstocht langs stilstaande stationsklokken, kiepende rolkoffers en onhandige hurktoiletten. Proefjes en experimenten nodigen uit om ook zelf op onderzoek uit te gaan.


Over ´Knagende vragen´ van dezelfde auteurs

Vrijwel elke vraag roept een aha-erlebnis op. Een goede mix van ernst en joligheid. Peter van Ammelrooy, De Volkskrant.

Er zitten vooral heel erg originele kwesties in het boek. De antwoorden zijn altijd leuk en er zitten tegelijk een boel vragen in waarvan je je afvraagt waarom ze niet eerder bij je zijn gaan knagen. Een geknipt cadeauboek voor al uw kennissen van het tobberige soort. Hilde Van den Eynde, De Standaard (B).

Een boek vol prachtige weetjes. Fernando, FunX Radio.

Ik vind het een fantastisch boek. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er in. Arjan Burggraaf, Radio Noord-Holland.

Een spanned boek over de meest uiteenlopende onderwerpen. Sommige dingen zijn zo gewoon, dat er nog nooit over is nagedacht. En er zijn veel vragen waar wetenschappers geen brood in zien. Harmke Pijpers, BNR Nieuwsradio.

Het is een typisch toiletboek geworden. Je kunt één vraag gedurende een bezoek aan het kleinste kamertje uitlezen. Dan heb je er gelijk iets bij geleerd. Want dat is de leuke kant aan dit boek: het verschaft altijd opmerkelijke nieuwe inzichten zonder een bittere pil te worden. Dr. Phil, faqt.nl

Men zij gewaarschuwd: Knagende vragen is typisch zo'n boek waar je lukraak in grasduint. Maar voor je het weet ben je aan het doorlezen: nog ééntje dan. [..] Je kunt niet anders dan versteld staan van de schat aan kennis die erin vervat ligt. Chris Sprangers, Intermediair.De auteurs

Gerald Maurice ontwikkelt en begeleidt onderwijsprojecten op het snijvlak van wetenschap, techniek en kunst. Als ‘Meester Gerald’ gaf hij de afgelopen jaren les aan duizenden kinderen in en rond Amsterdam. Hij is natuurkundige en beeldend kunstenaar.

Bram Vermeer is wetenschapsjournalist en uitgever. Hij maakt verhalen over wetenschap, techniek en samenleving voor media in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Hij was betrokken bij uiteenlopende boekprojecten en is als natuurkundige altijd op zoek naar verrassende verschijnselen.